Pittige Rode Linzensoep

Standaard

linzenDit recept begint anders dan je waarschijnlijk verwacht. Het is namelijk wel een recept voor rode linzensoep maar de aanleiding is het feit dat we dit weekend een pakket vers geslacht varkensvlees hebben gekocht. Sinds kort heeft onze leverancier van rundvlees niet alleen runderen vrij rondlopen maar ook varkens. In dit pakket van ‘Neuenhof’ zitten ook behoorlijk wat botten e.d. aanleiding om een goede bouillon van te trekken. Deze keer dus geen rundvleesbouillon, maar wel bouillon met veel gelatine en zacht geurend vet. Ideaal voor een maaltijdsoep en dat is dus pittige rode linzensoep geworden. Naast de bouillon (2 liter) heb je hiervoor 2 rode pepertjes, knoflook, gemalen komijn, paprikapoeder, chilipoeder, tomatenketchup, blokjes tomaten, gesneden prei en peterselie, stukjes aardappel en 500 gr. rode linzen nodig. Begin met een scheutje olijfolie en smoor hierin de fijngesneden peper en knoflook, naar een paar minuten voeg je de kruiden toe en als laatste de tomatenketchup. Afblussen met de bouillon en aan de kook laten komen, de linzen afspoelen en 15 minuten koken in de bouillon, daarna de blokje aardappel, tomaat en de gesneden prei toevoegen, nog 25 minuten doorkoken en als laatste de gesneden peterselie. Je kunt de soep met een mixer glad maken, ik vind het niet nodig, even fijnstampen is voldoende. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s