Köfte met Risotto (lamsgehakt)

Standaard

SONY DSC

Er zijn tientallen verschillende recepten van köfte en misschien nog wel meer verschillende risotto’s, maar deze variant is voor mij momenteel het lekkerste, De köfte gemaakt van lamsgehakt met fijn gesneden peterselie en de risotto met tomatenketchup en Parmezaanse kaas, beide natuurlijk met knoflook en sjalotjes. Voor de köfte heb je verder (naast de fijn gesneden peterselie, knoflook en sjalotje) de kruiden komijn, paprika, kaneel, nootmuskaat, peper zout en een beetje citroensap nodig. Je vormt er kleine worstjes van en bakt deze in een klein beetje olijfolie op een grillplaat of pan. Voor de risotto begin je met bakken van de fijngesneden sjalotjes en knoflook en de risotto rijst in laagje olijfolie. De rijst moet glazig worden en de sjalotjes en knoflook niet bruin. Als de rijst glazig is een kneep tomatenketchup even meebakken en daarna bouillon toevoegen. Per 100 g rijst heb je 300 ml bouillon nodig. Het geheel ongeveer in 25 min. ‘droog’ laten koken, in eerste instantie met de deksel op de pan op een klein pitje. Als de rijst droog is de Parmezaanse kaas toevoegen en dan serveren. Het geheel is natuurlijk pas helemaal af met een lekkere salade en tzatziki saus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s