Kip uit de oven

Standaard

image1Wij eten regelmatig kip (niet de plof variant) maar ik bereid hem niet zo heel vaak in zijn geheel. Het is niet alleen erg lekker maar het ruikt ook zo lekker als de kip in de oven staat. Het begint natuurlijk bij een mooie kleine braadkip, spoel deze goed af en dep hem droog. Daarna insmeren met olijfolie, peper en zout. De holte vullen met een halve citroen, bosje verse tijm, teentje gekneusde knoflook en 3 laurierbladeren. Plaats de kip in ovenschaal en leg daaromheen stukjes aardappel met daartussen knoflookteentjes en verse rozemarijn. Knijp de andere halve citroen leeg over het geheel, nog een beetje zout en peper en olijfolie over de aardappelen. Zet de ovenschaal 75-90 min. in een voorverwarmde oven (200-220 gr.) elke 15 minuten de kip bedruipen en na ongeveer een uur de kip draaien. De kip moet aan beidde kanten bruin kleuren en het vocht uit de kip moet helder zijn, dan is de kip gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s