Rundvlees (Schild) met tomatensaus

Standaard

schildstuck-1Een ‘schildstük’ (geen idee wat de Nederlandse benaming is) is een stuk vlees bestaande uit meerdere  lagen vlees gescheiden door dunne vliezen en met dikke vliezen eromheen. Dit keer had ik toevallig een stuk bestaande uit 2 lagen en kon ik de dikke vliezen eromheen redelijk eenvoudig wegsnijden. Dit stuk vlees was zo mooi dat ik het in zijn geheel wilde verwerken en dat stoven in een zuur om het mals te krijgen niet nodig is. Sterker daar wordt het vlees alleen maar droger van. Ik heb het vlees in olijfolie aangebakken waarin een teentje knoflook en een sjalotje was gesnipperd. Vlees met een beetje zout en peper en nadat het aangebakken is, klein zetten met de deksel erop en ongeveer 2 uurtjes in zijn eigen vocht braden en gaar laten worden. Elk half uurtje even omdraaien en voelen of het vlees gaar wordt. Het vlees wordt daardoor zo zacht en mals daar kunnen perfect gestoofde runderlappen zelfs niet tegenop. Het vlees uit de pan halen en van het achterblijvende vocht tomatensaus maken. Ik heb hiervoor bleekselderij, tomaten, verse kruiden fijngesneden basilicum, rozemarijn, tijm, peterselie en oregano, tomatenpuree, tobasco, worcestershire saus, 1/2 groentenbouillon blokje en scheut rode wijn en koksroom gebruikt. De saus lekker dik houden, het vlees in plakken snijden en terug leggen in de saus. Opdienen met spaghetti en smullen maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s