De Sneeuwman – Jo Nesbo

sneeuwmanHet is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing door het raam naar de sneeuwpop staat te kijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen.

Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door De sneeuwman, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarbij getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Ottersen weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is.

Al weer het zevende deel van de razend spannende serie met in de hoofdrol Harry Hole. Een inspecteur die slecht voor zichzelf zorgt, geen vriendjes is met leidinggevende, maar ijzersterk in zijn werk. Niet geheel onbekend verhaal voor hoofdrolspelers in Scandinavische thrillers. Nesbo heeft een stijl met iets meer actie en erotiek dan de gemiddelde Scandinavische schrijver, dit deel is daar een goed voorbeeld van.

Verkrijgbaar als ebook, paperback en tweedehands

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s