Kerrie-Bloemkoolsoep

Standaard

cauliflower-613618_640Bloemkool is een favoriete groenten in Nederland, hij is op vele manieren te verwerken. Vele zullen het kookwater van de bloemkool bewaren voor de bloemkoolsoep. Ik vind het lekker als je in de soep nog knapperige stukjes bloemkool proeft, dus ik bewaar daarvoor een aantal roosjes rauw om ze daags erna in de soep te verwerken.

  • kerrie (2 theelepels)
  • margarine (15 gr.)
  • bloem ( 2 eetlepels)
  • kookvocht (0,5l)
  • peper
  • bouillonpoeder of maggi
  • koksroom
  • kleine bloemkoolroosjes rauw

Smelt de margarine en bak hierin heel rustig de kerrie, voeg de bloemkoolroosjes toe en roer deze 5 minuten door het kerriemengsel. Strooi de bloem erover en laat de bloem de boter opnemen. Schut 1/3 van het vocht op dit mengsel en roer goed glad totdat de bloem is opgelost en de vloeistof dik wordt, voeg daarna het resterende vocht toe. Laat het geheel 5 min. doorsudderen en maak op smaak door bouillonpoeder of maggi en peper toe te voegen en als laatste een scheutje koksroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s