Rundvlees van Angus Koeien – Schmorbraten

Standaard

smörbratenSchmorbraten is een groot stuk vlees doorregen met vet (heel fijnmazig) en dikke vetranden. Volgens mij is het een stuk vlees waar meerdere soorten spierweefsel bij elkaar komen. Dit verklaart ook het verschil van zachtheid na de bereiding van de diverse stukken. Je bakt het vlees aan en smoort het of in eigen vocht of stooft het in een marinade. Deze keer heb ik voor de laatste bereidingswijze gekozen. Wrijf het stuk vlees in met zout en peper en bak aan alle kanten goed bruin in een braadpan. Haal het vlees uit de pan en bak een gesnipperd sjalotje en twee tenen knoflook in het bakvet. Voeg vervolgens 2 theelepels scherpe mosterd, tomatenketchup, groene peperkorrels, ketjap manis, worcestershire saus, tabasco, laurier en 2 glazen rode wijn toe. Laat even flink doorkoken totdat het meeste schuim weg is. Leg het vlees terug in de pan en laat 2 uur sudderen. Haal voor het opdienen het vlees uit de pan en snijd er plakken van, let op de verschillende snijrichtingen afhankelijk van de vleesdraad. Maak van de marinade (haal een gedeelte uit de pan) een saus door het toevoegen van room en door deze te binden. Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool.

Aangezien het een groot stuk vlees is heb ik de tweede dag van de resterende marinade een Italiaanse saus met groenten gemaakt. Bak een gesnipperd sjalotje en teentje knoflook, voeg een grof gesnipperde zoete ui toe, champignons, paprika (geschild), tomaten (ontveld) en tomaten puree. Voeg de marinade (alleen het vocht het vet dat gestold bovenop ligt kun je ervan af halen) toe voor de juiste dikte van de saus. Italiaanse kruiden toevoegen zoals rozemarijn, tijm, basilicum en oregano en naar behoefte worcestershire saus, tabasco en andere smaakversterkers toevoegen. Leg de resterende plakken vlees boeven op de saus en laat even opwarmen. Serveren met macaroni of andere pasta vormen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s