Rundvlees van Angus koeien – Rouladen

Standaard

rouladenEen van de pakketjes uit het vleespakket had de benaming ‘Rouladen’. Bij navraag bleek dit vlees speciaal gesneden te zijn om Rouladen te maken, gevulde biefstukrolletjes vergelijkbaar met onze blinde vinken. Erg populair in Duitsland en er zijn diverse recepten met zeer verschillende vullingen te vinden. Het vlees zag er zeer mooi uit en aangezien ik regelmatig Aziatische recepten uit probeer, leek dit stukje vlees ook uitermate geschikt om te roerbakken en dat is het.

  • 2 lappen Rouladen
  • geraspte gember, knoflook, sjalotje en sambal
  • broccoli
  • peultjes
  • vissaus
  • chilisaus

Snijd de rouladen in reepjes, maak in een vijzel een pasta van de geraspte gember, gesneden knoflook, sjalotje en sambal. Verhit een scheutje olie in de wok, verwarm hierin de pasta. Verhoog het vuur en bak heel snel de reepjes rundvlees en haal ze direct weer uit de wok. Bak nu de in stukken gesneden broccoli ongeveer 5 min. voeg daarna de schoongemaakte peultjes toe. Na ongeveer 3 minuten afblussen met vissaus en een flinke scheut chilisaus. De reepjes rundvlees (met vocht dat er waarschijnlijk nog uitgelopen is) als laatste toevoegen. Lekker met gekookte rijst, gezond snel en simpel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s