Recept Tom Yum, maar dan anders

Standaard

tom yum pastaIn het kader van experimenteren met de Aziatische keuken en overgebleven restjes uit de koelkast deze keer een Tom Yum variant, lijkt een beetje op de eerder beschreven Laksa. De restjes bestonden uit een stukje gebakken biefstuk, bleekselderij, lente uitjes, Chinese kool, paprika, champignons en basis voorraad zoals ui, knoflook, gember, sjalotjes, eiermie, sambal, vissaus, ketjap, limoensap en kokosmelk en in dit geval niet te vergeten Tom Yum Paste.

Snipper een sjalotje, knoflook en een stukje gember en maak hiervan in de vijzel een pasta. Doe een scheutje olie in de pan en smoor deze pasta licht. Voeg hieraan 2 lepels Tom Yum Paste en laat nog even smoren voordat je 3-4 dl. water toevoegt. Maak de groente schoon en snijd deze klein voor in de soep (een voor een toevoegen afhankelijk van de benodigde kooktijd van de specifieke groenten). De groenten niet te gaar laten worden, de bleekselderij bv. max. 10 min zachtjes laten koken. De eiermie volgens gebruiksaanwijzing apart koken, de biefstuk in plakjes snijden en de lente uit in ringetjes. De soep op smaak brengen met een scheutje vissaus, ketjap assin, sap van een halve limoen en 200 ml kokosmelk en eventueel sambal.

tom yumBorden opmaken met de eiermie, de gesneden biefstuk en de ringetjes lenteui. De hete soep hierover scheppen en smullen maar. Je kunt hiervoor bijna elke soort groenten gebruiken en traditioneel zit er in Tom Yum zeker ook een aantal garnalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s