Recept rundvlees Beinscheibe

Standaard

beinscheibeOok deze keer de uitdaging om een recept te vinden voor een stuk vlees aangeduid met ‘Bein’ zie de foto als voorbeeld. Natuurlijk kun je er soep van trekken met als extra soepballetjes van het merg in het midden van het stuk vlees. Maar het vlees ziet er mooi uit, met weinig vet en eigenlijk alleen een bandjes eromheen en een beetje tussendoor om het vlees bij elkaar te houden. Ik kwam dan ook diverse recepten tegen waarbij je het stuk vlees in zijn geheel aanbraadt en dan laat smoren, dus dat maar eens geprobeerd. Als je het vlees daarna proeft weet je waarom je het in zijn geheel moet gebruiken, de typische rundvleessmaak komt echt naar boven, wellicht door het merg?

  • 1 beinscheibe
  • 3 tomaten ontveld en in stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • klein blikje tomatenpuree
  • halve liter rode wijn
  • maggie of bouillonblokje, worcestershire saus, tabasco
  • peper en zout
  • basilicum, majoraan, oregano, tijm, rozemarijn
  • olijfolie

beinHet vlees inwrijven met zout en peper en enige tijd laten staan. Knoflook en sjalotjes fijnsnijden, tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Het vlees in een beetje olijfolie bakken totdat het een mooie bruine kleur heeft. Het vlees uit de pan halen, de knoflook en uien toevoegen en deze bruin laten worden. Dan de tomatenpuree toevoegen en even mee laten bakken zodat de zure smaak verdwijnt. Wijn, tomaten en de kruiden toevoegen goed door laten koken zodat de alcohol verdampt. Op smaak brengen met bouillon en andere smaakversterkers. Het vlees terug leggen in de saus, als de pan niet te groot is ligt het vlees net onder de saus. Het vlees 2,5 – 3 uur laten sudderen op een laag pitje. Als het vlees gaar is valt het vanzelf uiteen in de stukken die je op de foto ziet. Voor het opdienen verwijder je dan het bot en de bandjes met vet zodat er alleen malse stukken vlees in de saus overblijven. Eventueel de saus nog binden en of room toevoegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s