Next Learning Event 2016

Op dinsdag 19 april 2016 ben ik samen met twee collega’s van P&O naar het Next Learning Event in de Branbanthallen geweest. Daar stond ons een vol programma te wachten met een individuele keuze voor sessies waarbij mijn voorkeur in de lijn ‘Big Data’ lag. Alle beschikbare presentaties, foto’s en het complete programma zijn beschikbaar via NextLearning2016. (De foto en presentaties bijgevoegd bij mijn verslag zijn gedownload van deze site)

De opening van de dag werd verzorgt door dagvoorzitter Maarten Bouwhuis, hij introduceerde niet alleen de eerste keynote spreker maar zette ons in beweging door een dansactiviteit in te zetten m.b.v. Zorgrobot Zora. Tevens aandacht voor de biechtstoel, prominent aanwezig op de playground, door een introductie van Suzanne Verdonschot (Kessels en Smit) die onderzoek verricht met als titel ‘van je fouten kun je leren’ Presentatie:  Suzanne-Verdonschot

Eerste keynote Marc Rosenberg, Internationaal expert Performance Support. Zijn keynote ging met name in op de verschuiving van trainingen verzorgen naar Performance Support. Wat zijn de verschillen; waarom denkt hij dat de verschuiving plaats vindt; wat is de plaats nog van trainingen; wat betekent dit voor LMS-systemen etc. Een boeiend betoog, goed onderbouwt met onderzoeksresultaten en een duidelijke visie wat de toekomst op dit gebied kan gaan brengen. Presentatie: Marc-J.-Rosenberg

Expertsessie Creativiteit is geen talent, het is een vaardigheid – leer Conceptueel Denken (Design & Tools) door Marijn van der Poll (Design academy Eindhoven). Deze sessie werd zeer enthousiast gebracht maar was veel te kort om echt inzicht te kunnen krijgen over welke tools het nu uiteindelijk gaat. Het verbaast me dan ook niet dat er van deze sessie geen presentatie beschikbaar is, want eigenlijk vertelde Marijn gewoon uit eigen ervaring. Hij start met enige regelmaat trainingen conceptueel denken en deze duren dan 5 weken. Hij heeft mij in ieder geval getriggerd, volgens mij zijn zijn sessies uitermate geschikt om als multi-disciplinair team te doorlopen, die teams hebben wij sinds kot bij Dienst O&O, dus wie weet iets voor een studiedag?

26515342456_45fddd8b21_zLearning Table Learning Analytics voor gerichte feedback en een beter leerresultaat door Jocelyn Manderveld (Projectleider Learning Analytics Surfnet) Jocelyn gaf de laatste stand van zaken weer van het project, waarbij de nadruk ligt op het leveren van zogenaamde recepten voor implementatie van Learning Analytics op alle platformen die wenselijk zijn voor de aangeloten Hoger Onderwijs Instellingen. Dit betekent concreet dat je afhankelijk van de soort vraag die je als onderwijsinstelling beantwoord wilt hebben, je een recept kunt downloaden bij Surfnet en dit recept stelt dan de IT specialisten in staat om de juiste data op te kunnen slaan om de vraag te kunnen beantwoorden, onafhankelijk van het platform waarop het moet draaien. Serverruimte is beschikbaar bij Surfnet en de data is beschikbaar voor de aanvragende onderwijsinstelling via surfconnext. Rest ons alleen nog de goede vragen te formuleren, voorbeelden hiervan komen ook via Surfnet beschikbaar. Presentatie: Jocelyn-Manderveld

Keynote: Margriet Sitskoorn (Hoogleraar klinische neuropsychologie, Universiteit Tilburg) – Executieve vaardigheden. Executieve vaardigheden zijn vaardigheden zoals kunnen plannen, lange termijn doelen voor ogen kunnen houden en integreren in je gedrag, in staat zijn tot zelfreflectie en het onderdrukken van ongewenst gedrag om er maar enkele te noemen. In drie kwartier liet ze ons kennis maken met onze mogelijkheden maar ook beperkingen van onze executieve vaardigheden, onderbouwt met onderzoeksresultaten, praktische voorbeelden en tips. Helaas is haar presentatie nog niet beschikbaar, maar voor meer informatie kun je een kijkje nemen op haar blog.

Als afsluiting heb ik een bezoek gebracht aan een aantal leverancier sessies allemaal gesitueerd op de playground zoals LearningStone, Mediamission, MOOC Factory, The Courseware Company en Woosh5. Sommige natuurlijk al oude bekende, maar goed om even opnieuw contact te leggen, andere totaal nieuw. Maar uiteindelijk is dit soort informatie pas belangrijk als je echt een keuze moet maken tussen verschillende aanbieders van vergelijkbare diensten, dan wel om te zien wat je zelf echt niet meer hoeft te ontwikkelen want dat is allang voor je gedaan.

Een goed besteed dagje met nieuwe inzichten, bevestiging van eigen ideeën en natuurlijk erg goed voor het uitbreiden en onderhouden van je netwerk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s