Rundvlees van Angus koeien – schildstück

Standaard

schildstuckIn een eerdere blogpost liet ik weten dat het vleespakket dat ik bestel bij ‘Neuenhof’ in Straelen stukken vlees bevat met voor mij onbekende aanduidingen. Dit keer was het een stuk vlees van 1,5 – 2 kg aangeduid met “schildstück”. Op zoek naar een aantal recepten via de Duitse google heb ik hiervoor een eigen recept gecreëerd met als resultaat een uiterst malse “rinderbräten”. Voor beide Duitse benamingen heb ik nog geen goede Nederlandse vertaling gevonden.

  • 1,5-2 kg rundvlees “schildstück”
  • 1 lepel sterke mosterd
  • 2 lepels tomatenketchup
  • 2 lepels groene peperbolletjes
  • 3 dl rode wijn
  • tabasco, worcestershire saus, ketjap, bouilonpoeder
  • peper en zout
  • margarine
  • champignons
  • zoete uien

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf het rundvlees in met peper en zout en braad het rundvlees aan alle kanten bruin. Maak ondertussen een papje van de mosterd, tomatenketchup, tabasco, worcestershire saus, ketjap en bouillonpoeder (hoeveelheden is een kwestie van smaak pittig/zout). Haal het vlees uit de pan en voeg de rode wijn toe aan het braadvocht. Zorg dat de vloeistof goed doorkookt (gaat behoorlijk bruisen) zodat alleen de intense zoete rode wijn smaak achter blijft. Voeg de groene peperbolletjes en het papje toe en roer glad. Leg het vlees terug in de pan en leg de deksel op de pan. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en laat dit 2-3 uur sudderen, afhankelijk van de hoeveel vet en zenen die in het vlees zitten. Elk half uur het vlees omdraaien, je voelt dan vanzelf of het vlees al mals is.

Voor de saus zoete ui in halve ringen snijden en aanpakken, beetje ketjap en maggie toevoegen zodat de ui begint te karamelliseren. Schijfjes champignons meebakken en afblussen met het braadvocht van het rundvlees. Beetje binden met alles binder en serveren bij het in plakken gesneden rundvlees. Erg lekker🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s