De Zoon – Jo Nesbo

de zoonSonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neem de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroïne. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.

De toegewijde inspecteur Simon Kefas werkt al jaren voor de politie in Oslo. Zijn voormalige partner, Sonny’s vader, pleegde zelfmoord toen zijn corruptie praktijken aan het licht kwamen. Simon heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend, en als Sonny bij hem komt met nieuwe informatie besluiten de twee mannen hun vader en vriend te wreken.

De zoon sleept je mee op een zoektocht naar de waarheid in een duistere wereld van geweld en corruptie, waar iedereen keuzes moet maken om te kunnen overleven.

Geweldig verhaal, deze keer niet uit de reeks met Harry Hole maar een compleet op zich staand verhaal in vijf delen. Het boek bestaat dan ook uit bijna 500 bladzijden waarvan er geen een verveeld, sterker nog je moet goed alert blijven om de verbindingen in het verhaal te kunnen volgen. Het speelt zich in een razend tempo af en de privé omstandigheden van de hoofdrolspelers zijn zeer bepalend. Kortom een geweldig boek als je van Scandinavische Thrillers houdt, dit is een van de toppers!

Verkrijgbaar in Paperback en ebook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s