Camilla Läckberg – Vuurtorenwachter

vuurtorenwachterInspecteur Patrick Hedström gaat na een langdurig ziekteverlof weer aan het werk. Hij is zijn kantoor nog niet binnen of hij krijgt al een moordonderzoek toegewezen. Er is een man gevonden in zijn flat, gedood door schot in zijn achterhoofd.

Het slachtoffer is Mats Sverin, en motieven voor de moord zijn moeilijk te vinden. Patrick begint met het in kaart brengen van Mats’ leven en stuit daarbij op meer geheimen dan hem lief is. Waarom had Mats zo’n haast om van Göteborg terug naar Fjällbacka te verhuizen? Welke rol speelde hij in de verbouwing van een oud hotel tot een luxueuze spa? En is het toeval dat Mats’ jeugdliefde Annie ook naar de westkust is teruggekeerd? Ze hadden jarenlang geen contact, maar nu woont Annie op het eiland Gråskär waar haar familie generaties lang leefde. Een eiland vol geheimen en, zo gaat het gerucht, geesten.

Ook dit deel is weer razendspannend, bovendien ga je steeds meer meeleven met de hoofdpersonages. Zeker als je de delen op volgorde in een redelijk beperkte tijd leest worden het bijna vrienden. Ook grappig hoe Erica telkens weer een belangrijke rol krijgt toebedeelt zonder dat het ongeloofwaardig wordt. Uiteindelijk heb ik al deze delen gelezen (en ervan genoten) omdat ik het laatste nieuwe deel (engeleneiland) had gekregen maar niet achteraan wilde beginnen. Dus nu op naar het “voorlopig” laatste deel van de Patrik en Erica reeks.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.