Gestoofd reepoulet

  • peper, zout
  • paprikapoeder
  • 1 pond reepoulet
  • margarine
  • 1 lepel bosbessenjam
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 200g gerookt spek in blokjes
  • 1 ui
  • worchestershire saus
  • tabasco
  • 2 dl bouillon
  • 3 laurierbladeren
  • 5 jeneverbessen
  • 2 dl rode wijn

Bestrooi de reepoulet met peper, zout en parikapoeder en bak hem daarna in de margarine. Voeg de gesnipperde ui en blokjes spek toe. Als de ui glazig is voeg de tomatenpuree toe. Laat dit even mee smoren en voeg daarna de bouillon, wijn en bosbessenjam toe. Maak er een gladde massa van waarin de reepoulet bijna helemaal onderstaat. Voeg de laurierbladeren en jeneverbessen toe en naar smaak worchestershire en tobasco. Laat ong. 2 uur sudderen op een laag pitje. Voor het opdienen de saus eventueel bijbinden. Heerlijk met puree (of aardappelkroketjes) en wild groenten zoals rode kool of spruiten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s