Recept: Ajam apor (of opor)

Volgens een vriendin zou het Ajam opor moeten zijn. Ik heb het geprobeerd om via google op te helderen, maar erg veel wijzer werd ik er niet van. Al moet ik zeggen dat de enige hit op ajam opor kwam en niet op ajam apor. Dus waarschijnlijk heeft ze gelijk “Ajam Opor” dus…..

Surinaamse – Javaanse Witte kip.

  • 1 braadkuiken of stukken kip
  • sereh poeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 schijf citroen
  • theelepel djintan
  • theelepel ketoembar
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel gekruimelde trassie
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 bouillonblokje

De kip in stukken snijden en met 1 kopje water, sereh en de laurier gaar koken in ongeveer 25 minuten. De uien schoonmaken, snipperen en samen met de fijngesneden knoflook in de olie fruiten. De gefruite uien en knoflook, samen met de andere ingrediënten bij de kip doen. Laat de kip 2-3 uur staan zodat de kruiden in de kip trekken. Zonodig wat water erbij doen, want het gerecht mag niet te droog worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s